Grunnkurs i muntlig formidling og fortellerkunst

Av og til kommer vi opp i situasjoner, der det forventes at vi skal «stå opp og si noen ord». Det kan være en fagpresentasjon eller et innlegg vi blir bedt om å holde på jobben, det kan være en tale til et menneske vi er glad i som fyller runde år … eller det kan rett og slett være noe vi går og bærer på og som vi kjenner et behov for å formidle til andre, fordi det er viktig å la dem få vite det og ta del i det.

Uansett årsak; mange kjenner seg usikre ved tanken på å reise seg, få alles blikk rettet mot seg, for så å begynne å snakke til en gruppe tilhørere. De er redde for å virke kjedelige, stive, dumme, uinteressante – eller pompøse, selvhøytidelige og jålete. Noen er også engstelige for å snuble i teksten – eller få jernteppe.

På dette kurset vil vi jobbe med:

  • Hva du som formidler kan fokusere på for å unngå å virke tørr, kjedelig og uinteressant.
  • Du vil få en bevissthet om hvordan du kan omgjøre erfaringer, kunnskap og ideer til å bli små fortellinger du kan bruke i innlegget, presentasjonen eller talen din, slik at det blir spennende og engasjerende å høre på deg.
  • Videre vil du lære en enkel metode på hvordan du bygger opp og formidler fortellingen din, slik at du fremstår som ryddig og troverdig.
  • Og så vil vi vie selve presentasjonen oppmerksomhet; hvordan du møter publikum og formidler fortellingen din.

Det er altså to agendaer som er på programmet: Hvordan du lager en liten fortelling og hvordan du fremfører den.

Kurset henvender seg til deg som ønsker å bli bedre i muntlig formidling. Du behøver ikke å ha kunnskap i og erfaring med dette fra før for å delta på kurset. Det som derimot er viktig, er at du er rede til å jobbe med praktiske øvelser i smågrupper. Det kan også bli aktuelt – hvis tiden tillater det – at noen får prøvd seg på å fortelle i plenum. Ved siden av den praktiske treningen,  blir det litt tavleundervisning før øvelsene og refleksjonssamtaler etter.

  • Tid:    Lørdag 17. og søndag 18. november fra kl. 10.00 – 17.00.
  • Sted: St. Croix
  • For nærmere informasjon: Ring 416 35 571

For påmelding, ta kontakt.