Søk på sidene:

Slik bestiller du boken:

Boken "Da Sannheten fikk klærne på - en innføring i muntlig fortellerkunst" kan bestilles direkte her på hjemmesiden, fyll ut skjemaet så vil du motta betalingsanvisning og informasjon på telefon eller e-post.

Gå til bestilling..

Om Marianne Svarstad

En god forteller – slik jeg definerer det – er et menneske som muntlig kan formidle en historie slik at jeg som tilhører blir revet med, ser det hele for meg, gjenkjenner temaet følelsesmessig og blir berørt. Med hodet og hjertet. De aller, aller fleste kan bli habile fortellere. Noen klarer det fantastiske. Det vet jeg nå, etter å ha undervist mennesker i muntlig fortellerkunst i nærmere 20 år.

Marianne SvarstadMarianne SvarstadGjennom årene med kursvirksomhet, har jeg utviklet en praktisk metode jeg tar i bruk for å trene opp mennesker til å bli gode fortellere.

Jeg har ledet uttallige fortellergrupper for privatpersoner. Men først og fremst har jeg kursert ulike yrkesgrupper i hvordan de kan benytte seg av muntlig fortelling som nyttig kommunikasjonsgrep i jobbsammenheng: bibliotekarer, lærere, småbarnspedagoger, prester, forskere, ledere, terapeuter, helsepersonell og fagforeningsfolk.

Jeg er universitets- og høgskoleutdannet innen litteraturvitenskap, teatervitenskap, muntlig fortellerkunst og fjernsynsproduksjon, og har også en syv års utdannelse som psykoterapeut.

Forøvrig har jeg 16 års bakgrunn som filmskaper (informasjon- og dokumentarfilm), der arbeidsområdene var manus, regi og redigering. Jeg har også lenge jobbet som psykoterapeut med egen praksis, først og fremst innenfor gruppeterapi.

 

Erfaringene jeg har gjort gjennom virksomheten er bakgrunnen for læreboken jeg nå har skrevet;

Da sannheten fikk klærne på – en innføring i muntlig fortellerkunst.