Kurs i eventyrfortelling for SFO- og barnehageansatte

Troll. Drager. Prinsesser. Helter. Forheksete svaner. Magiske trylleord. Folkeeventyrenes verden er stor, fargerik, skummel, spennende og deilig.

Fortellingene har gått over landegrensene i århundrer og bergtatt voksne og barn. Eventyrene når dype lag i oss. De lærer oss noe fundamentalt om hva som er viktig, hva som er godt og hva som er fryktelig galt og må bekjempes. Et eventyr – når det er godt fortalt – kan skape bilder og vekke følelser vi kanskje aldri senere glemmer.

På dette kurset tar vi for oss noen av folkeeventyrene og jobber med dem, slik at du får bevissthet om og trening i å formidle dem på en måte som kan engasjere barn fra 5 - 6 år og opp til 9 -10 års alderen.

Vi kommer til å jobbe med tekstforståelsen og hva du kan legge vekt på for å få formidlet det du tenker er viktig. Du vil få en enkel oppskrift på hva du skal huske på når du formidler eventyret, slik at det blir ryddig, forståelig og samtidig fargerikt å følge med på. Du vil også bli veiledet på hva du først og fremst bør konsentrere deg om under fremføringen, for å skape kontakt, konsentrasjon og engasjement.

Kurset bygger på litt tavleundervisning og samtaler, men først og fremst praktiske øvelser – individuelt, i smågrupper og av og til også i plenum.

Du behøver ikke å ha noen fortellererfaring for å delta på kurset.

  • Vanskelighetsgraden vil ligge på nivå 1 (se nivåbeskrivelsene)
  • Kursets varighet er 2 dager.